"Skodesign har været en passion for mig lige siden jeg som barn lavede blomsterapplikationer til sko, i familiens køkken, ved at varme læder på komfuret for at give dem det hel rigtige udseende" 

 

- Carsten Friis, CEO

 

OM NAVNET BILLI BI

 

Inspirationen til navnet Billi Bi kommer fra Carsten Friis' livret: Fransk muslingsuppe, som blev kreeret af den berømte kok,

Louis Barthe, på den kendte parisiske restaurant, Maxims, i 1930'erne.

STARTEN PÅ ET SKOEVENTYR

 

Familien Friis' skoeventyr begyndte i 1936, hvor 1. generation, Søren og Evelyn Friis, startede en skofabrik op i en gammel stald i Københavns nordvest kvarter. Fabrikken producerede i begyndelsen børnesko og udvidede senere til kvindesko. Fransi voksede sig hurtigt til et af Danmarks mest kendte skomærker.

THE ITALIAN EDUCATION

 

Søren Friis' søn, Carl Friis, blev i 1961 uddannet som skomager på den berømte skole Ars Sutoria i Milano, hvor han blev tildelt den højeste karakter i sin årgang. Carls talent for skodesign modtog bred anerkendelse i den italienske modepresse i 1960'erne, som betragtede ham som en del af danske mode elite.

BILLI BI BLIVER FØDT

 

Carsten Friis er 3. generation i Friis familien, og startede med at arbejde for virksomheden i 1989, mens han læste økonomi og jura. I 1993 startede Carsten Friis, Billi Bi sammen med sin far, Carl Friis, med en vision om at skabe trendy og edgy sko til unge kvinder. Med tiden blev Billi Bi signatur brandet for Fransi og voksede hurtigt til et af de stærkeste brands i den danske og skandinaviske skomodeindustri.