Størrelses Guide

Størrelsesguide – sådan finder du de rigtige skostørrelser

Når du leder efter de perfekte nye sko, er størrelsen og komforten en af de vigtigste ting. Hos Billi ser vi design og komfort som to uadskillelige forhold, som altid skal gå op i én enhed. Derfor gennemgår alle vore sko også en omhyggelig kvalitetskontrol, hvor pasformen afprøves, justeres og forbedres indtil vi er 100% tilfredse med produktet og du kan være sikker på, at du får et par behagelige sko, hvor komforten er i højsædet.    

Der findes ikke noget værre end sko, der klemmer. Sko, der strammer, sidder ubehageligt på foden. Hvis du shopper en sko, der er for lille, er der stor sandsynlighed for, at du ikke får brugt dem mere end allerhøjst et par gange. Det samme gælder, hvis skoene er for store. Her vil du i stedet opleve, at skoene svupper.

Her på siden får du en størrelsesguide, så du kan blive klogere på, hvilken skostørrelse der er den helt rigtige for dig.

Hvilken størrelse sko skal jeg vælge?

Hvis du synes, det kan være svært at finde sko, der passer præcist til foden, så er du formentlig langtfra den eneste. Fodtøj findes nemlig i mange forskellige størrelser og faconer, og nogle gange kan størrelsen også variere, hvis du shopper forskellige brands.

Derudover bruger producenter forskellige enheder, og du er sikkert stødt på eksempelvis mål i både EU, UK og US. Hvis skoene har en afvigende pasform, kan de føles meget forskellige at have på, selvom størrelserne er ens.

Sko må ikke være for store, og de må helst ikke klemme. I det hele taget er det vigtigt, at du føler dig tilpas i dit fodtøj, hvis du vil være sikker på at få det brugt.

 

Du får derfor her en samlet størrelsesguide til sko. Størrelsesoversigten er vejledende og sammenligner de forskellige skomåleenheder. Min. cm og max. cm er indvendige mål i cm.

Hvordan bruger jeg en størrelsesguide til sko?

En størrelsesguide til sko hjælper dig med at finde den helt korrekte skostørrelse til dig. Først når du har fundet din størrelse, kan du shoppe helt uden bekymringer om at shoppe den forkerte størrelse. Særligt når du shopper fodtøj online, kan en størrelsesguide være fordelagtig, hvis du vil være sikker på at få den rigtige størrelse sendt til dig.

Det er hurtigt og nemt at finde ud af, hvilken størrelse du skal bruge. Du skal blot måle dine fødder, og så vil du finde ud af, hvilke indvendige mål du har brug for. Sådan måler du dine fødder:

1. Stil dig på et stykke papir. Du skal have hælen mod en væg.
2. Tegn omridset om dine fødder.
3. Mål fra spidsen af den længste tå til væggen.
4. Gentag med den anden fod.

Dine fødder kan have forskellige længder, og derfor er det vigtigt at måle begge. Hvis der er forskel på størrelsen af dine fødder, er det en god idé at prøve sig frem og finde den størrelse, du føler dig bedst tilpas i. Hvis forskellen på dine fødders størrelse er meget stor, kan du overveje, om du har brug for to forskellige størrelser til dine fødder.

Størrelsen på dine sko afhænger af dit behov

Når du har målt dine fødder, er det en rigtig god idé at tænke over, hvad du skal bruge dit fodtøj til. Der kan nemlig være forskel i forhold til, om du shopper nye sandaler, sneakers eller støvler. Du kan derfor med fordel være opmærksom på, at dit fodtøj skal passe til både årstiden og formålet.

Hvis du leder efter et par støvler til vinteren, kan du eksempelvis kigge efter forskelligt tilbehør til sko, som kan få dig til at holde varmen på de helt kolde dage. Hvis du eksempelvis skal have plads til et par tykke strømper i dine støvler, bør du tage højde for det, når du vælger din skostørrelse.

Når du shopper sandaler, espadrillos og andre sommerlige sko, er der også god grund til at tage højde for, at dine fødder kan hæve lidt, når de bliver varme. Det er derfor vigtigt at vælge fodtøj til sommeren, der ikke er for småt, når der skal være ordentlig plads til fødderne.

 

Hvilken hælhøjde skal jeg vælge på min sko?

De fleste kvinder ejer et par stiletter. Høje hæle er nemlig både smukke, elegante og feminine, og så giver de en rigtig flot kropsholdning. Når du shopper stiletter, bør du ikke kun have styr på størrelsen på dine sko. Det kræver øvelse at gå med højhælede sko, og derfor bør du vælge en hælhøjde, der passer til dig.

Hvis du ikke har så meget erfaring med at gå i høje hæle, kan du med fordel kigge efter en bred hæl med 3-4 centimeters højde. Den brede hæl giver samtidig en bedre balance end den helt slanke stilethæl, hvilket også gør den til et oplagt valg, hvis du skal gå i høje hæle på arbejde.

Uanset om du foretrækker lave eller høje hæle, kan det være en god idé at have noget at veksle imellem for dine fødders skyld. Det er nemlig ikke kun hårdt for fødderne at gå i høje hæle – også din ryg og led kan blive belastet.

Tag dig god tid til at finde din rigtige størrelse i guiden – dine fødder vil elske dig for det!