Guide til skopleje

Guide til skopleje – sådan passer du bedst på dine sko

Her får du gode sko råd og vejledning om hvordan du passer bedst på dine Billi Bi sko, så de kan få et langt og godt liv. Med den rette skopleje og vedligeholdelse kan du få det bedste ud af dine sko og få stor og langvarig glæde af dem.

Vi håber, at du kan finde den information du skal bruge til netop din sko og hvis ikke, så står vores personale klar i Concept butikkerne med den hjælp du skal bruge. Du kan også kontakte vores kundeservice her.

Skopleje til din nye sko

Før du tager dine nye sko i brug, anbefaler vi, at du imprægnerer dem tre gange. Alt fodtøj i skind, ruskind og nubucklæder bør altid imprægneres og plejes løbende med de korrekte plejeprodukter, samt om nødvendigt vedligeholdes hos en skomager.

Vær opmærksom på, at fodtøj i skind ikke er vandtæt og derfor ikke egner sig til gennemvædende vejr, som regn og sne. Husk at imprægnering ikke gør skoene vandtætte, men blot vandafvisende.

Imprægnering beskytter skindet mod fugt, snavs og vandskader, i form af pletter og salt render, og er med til at bevare skindets farve og vi anbefaler derfor, at du husker at imprægnere dem regelmæssigt, samt renser og plejer dem løbende med det rette rense- og plejemiddel. Når dine sko er godt imprægneret, kan du tage dem i brug.

Vind og vejr - gode råd til skopleje

Vær forsigtig med at gå lange ture i vådt vejr med dine skindsko. Alle Billi Bi sko er lavet af skind og er ikke vandtætte og hvis man gerne vil passe godt på sine sko, er det netop det våde vejr man skal undgå for meget af. Skind slides langt hurtigere i vådt vejr og skindsko egner sig ikke til gentagen brug i gennemvædende vejr. Dette gælder både gåture og cykelture i vådt føre.

Hvis dine sko bliver meget våde, skal man undgå at tørre dem i direkte varme, da skindet kan tage yderligere skade deraf. Stil dem derfor ikke under en varm radiator eller på gulvvarme, men lad dem tørre ved stuetemperatur, og undgå at bruge dem dagen efter, hvis muligt. Det er også en god ide at tjekke skoen for vandskader når de er blevet tørre. Har de fået vandskjolder, salt render eller har konstruktionen lidt skade?

De fleste sko er limet til sålerne, og limens styrke kan være blevet forringet af gennem-vædningen, og derfor er det en god ide at tage dem til en skomager og få limningen opfrisket, hvis man kan se at skoen har løsnet sig fra sålen. Vi anbefaler, at man som minimum genimprægnerer sine sko, når de er blevet tørre. Vær opmærksom på, om de også behøver at blive renset og plejet inden imprægneringen. De fleste sko vil have bedste af at få lidt kærlighed efter en tur i vådt vejr og vi anbefaler varmt, at man renser, plejer og imprægnerer dem når de er tørret. Brug eksempelvis en plejende spray til alle typer af skind.

Når skoene er taget i brug - 3 ting, du skal gøre

1. Rens 2. Plej 3. Imprægner

Når skoene er taget i brug, anbefaler vi, at man løbende følger denne tretrinsraket. Enhver skindsko har nemlig brug for hjælp til at klare sig igennem livet, og med disse enkle råd kan du nemt holde dine sko sunde og smukke! Vi anbefaler derfor, at du holder øje med dine sko og gennemføre de tre trin løbende efter behov og gerne flere gange om året. Hvis du bruger dine sko ofte, er det en god ide at vedligeholde dem på månedlig basis. Du vil hurtigt opdage hvor stor en forskel det gør og hvordan skoene holder sig meget pænere.

Brug ikke vand til at rense dine sko, da det ikke er sundt for skindet, men brug en skindrens og lad dem tørre i ca. ti minutter inden du påfører plejeproduktet. Til rensning af ruskind bruges en ruskindsbørste. Plej efterfølgende skoene med det korrekte plejemiddel og afslut med 2-3 friske nye lag imprægnering! Se vores anbefalede produkter her. Er du i tvivl om hvordan du gør, er du altid velkommen til at spørge vores personale i concept butikkerne eller kontakte vores kundeservice her.

Hjælp dine sko godt igennem livet

Udover at passe og pleje sine sko med de rigtige produkter, så kan dine sko ikke undgå, at få brug for en tur til skomageren på én eller flere tidspunkter i sit liv. Det kan være at hælen er slidt ned, og de har brug for at få sat en ny hæleflik på eller at sålen er nedslidt og skal skiftes. Måske er limen rundt i kanten af sålen blevet træt og har brug for at blive opfrisket eller skoene har fået andre skader, som har brug for at blive fikset.

 

Om ikke andet, så er der ingen sko der kan klare sig selv. Fodtøj er den type beklædningsgenstand, som slides mest ved brug, og for at kunne følge dig i tykt og tyndt, så har de brug for at man vedligeholder konstruktionen, såvel som skindet og anvender dem med omtanke. Tjek derfor dine sko løbende og vær realistisk i forhold til tilstanden og sørg for de kommer til skomageren i rette tid, hvis behovet opstår.

Det er ingen hemmelighed at dine sko vil holde bedre, hvis de bliver vedligeholdt med omtanke.

 

Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål, er du velkommen til at tage kontakt til vores personale her, og ellers er vi sikre på at din skomager også kan hjælpe med gode råd og vejledning.

Hæle og såler

Alle former for sko, især stiletter og støvler, skal have påsat nye hæleflikker og forsåles i rette tid hos en skomager. Spidse sko og støvler skal, som minimum, forsåles under snuden når behovet opstår og skal yderligere forsåles under hele forfoden i rette tid hos en skomager.

Ved at være opmærksom på skoens hæle og såler, sørger du ved forsålingen for, at skoenes konstruktion opretholdes og forstærkes. Se på det som bildæk. De trænger også til at blive skiftet når de er nedslidte.

Det er meget forskelligt fra sko til sko, hvornår hælen trænger til at blive skiftet og skoen behøver en frisk forsåling og derfor anbefaler vi, at man tjekker tilstanden på sine sko løbende, så man undgår at påføre uheldige skader på dem, som kan undgås ved rettidig forsåling.

Skindsåler

Hvis dine nye sko har skindsåler, anbefaler vi, at man imprægnerer sålerne grundigt inden brug, såvel som løbende. Dette vil beskytte sålerne og forhindre dem i at suge for meget fugt fra jorden. Det er en god ide at vedligeholde imprægneringen af sålerne selv efter forsåling. Særligt under vristen. Du vil nyde bedst af fordelene ved skindsåler, ved at gå sålerne lidt til inden de forsåles, så de bliver bløde og fleksible. Hold løbende øje med sålerne og husk, at de altid skal forsåles i rette tid ved en skomager. Man kan vælge at forsåle hele forfoden eller blot starte med at forsåle spidsen af snuden, hvis det kun er tiltrængt der. Vær opmærksom på, at sko med skindsåler er særligt sårbare over for vådt vejr og vi anbefaler derfor at bruge dem med omtanke.

Tag dit fodtøj af og på med omtanke

Vi anbefaler altid at benytte skohorn hertil. Brug endelig ikke modsatte fod til at skubbe fodtøjet af, da dette kan ødelægge hæle- og tåkapper. Yderligere kan det resultere i, at påsatte genstande som sten, nitter, perler og lignende tager skade heraf. Samtidigt anbefales det ligeledes altid at åbne spænder og snørebånd ved af og påtagning.

Billi Bi travelsize sko horn 35 kr. Køb her