Chunky støvler

Guide: Sådan finder du de bedste chunky støvler til efteråret

Efteråret er sæson for nye sko, og hvis der særligt er en slags støvle, som du skal overveje at anskaffe dig, så er det den chunky model.

Chunky støvler er blevet populære som aldrig før, og det er nok særligt den tykke og nogle gange overdimensionerede sål, som mange er faldet pladask for.

Der findes et stort og bredt udvalg af chunky støvler, så hvis du synes, at det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, så er du formentlig langtfra den eneste. Du kan blandt andet finde støvletter fra Billi Bi eller Billi Bi-ankelstøvle, Billi Bis lange støvler og Billi Bis ruskindsstøvler.

Her på siden får du en guide til at finde de perfekte støvler til dine ønsker og behov, så du kan være rigtig godt gående, når de kolde måneder melder deres ankomst.

Hvorfor skal jeg shoppe chunky støvler?

Uanset om du kun husker plateauskoene fra Spice Girls eller i forvejen har chunky støvler som en fast del af din skohylde, så er der flere gode grunde til at shoppe endnu et par til denne sæson.

Sæson efter sæson kommer der nemlig flere nye og spændende kollektioner, der samler nogle af tidens største og mest aktuelle tendenser inden for skomode – og sådan er det også med de chunky modeller.

Gør som de kendte, og forkæl dig selv med et par chunky støvler. De er nemlig både supermoderne, og så er de ekstremt behagelige at gå i.

Shop chunky støvler til din personlige stil

Selvom støvlerne nok mest er kendt for deres chunky sål, der giver et moderne og edgy look, så er der også et par andre ting, du med fordel kan holde øje med i denne sæson:

1. Den runde skosnude

Hvis du vil være helt med på årets skomode, kan du med fordel kigge efter støvler med en firkantet snude. Den 90’er-inspirerede snude er med til at understrege støvlens moderne udtryk.

2. Masser af detaljer

Tendensen med de kædebesatte sko kan fortsat spores på catwalken denne sæson. Generelt er det detaljernes år, og eksempelvis kæder kan sætte et råt aftryk på dit look. Alternativt kan spænder, remme, nitter og andre detaljer være med til at give et par chunky støvler et iøjefaldende look.

De eftertragtede støvler kan styles på mange forskellige måder, men én ting er helt sikkert: De giver kant til ethvert outfit. Når du går i et par chunky støvler, kan du derfor godt glemme alt om at blende ind i mængden. Uanset om du er til lange, korte, feminine eller rå støvler, findes der et par til enhver smag.

Hvilke chunky støvler skal jeg vælge?

Hvis du er høj og har slanke ben, kan et par chunky støvler få dine flotte ben til at se endnu længere ud. Du vil nemt kunne få chunky fodtøj til at se smart ud, da du ikke behøver nogen særlig højde på støvlerne.

I nogle tilfælde kan højde også være lig med store fødder. Hvis du vil undgå, at dine fødder ser alt for lange ud, bør du gå uden om chunky støvler, der er alt for spidse.

Er du høj og har muskuløse ben, vil du se fantastisk ud i et par støvler med lidt hæl, da det automatisk slanker en smule. Støvler med detaljer er også et rigtig godt valg til dig.

Hvis du er lav og har slanke ben, vil chunky støvler med plateau være rigtig flotte til dig. De er nemlig med til at skabe en illusion om længere ben. Vil du undgå at opdele fod og ben, skal du ikke gå efter støvler med en rem omkring foden.

Sidst, men ikke mindst, bør du gå efter en mere simpel sko, hvis du er lav og har mere kraftige ben. Mange detaljer og remme kan få dine ben til at synes bredere. Til gengæld vil hælen give dig en skøn højde og kropsholdning.

Få dine chunky støvler til at holde hele sæsonen med imprægnering

Inden du går i gang med at pleje og imprægnere dine sko, er det vigtigt, at du kender til materialet. Der er nemlig stor forskel på, om du skal pleje dine støvler af læder eller skind. I værste tilfælde kan du faktisk risikere at ødelægge dit fodtøj, hvis du plejer det forkert. Du kan læse vores guide til imprægnering af sko ved at klikke her (Indsæt link til: Guide til imprægnering af sko).

God fornøjelse med at finde de bedste chunky støvler til dig – og godt efterår!