Bæredygtige sko

Guide: Derfor skal du shoppe bæredygtige sko

Bæredygtige sko bliver stadig vigtigere og vigtigere i skoindustrien, og det er på mange måder nemt at se hvorfor. Det er nemlig langt bedre for miljøet at shoppe bæredygtigt.

Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du shopper bæredygtigt fodtøj. Når du handler miljøvenlige sko, vil du også bruge dem med ekstra god samvittighed.

Hvorfor bør jeg shoppe bæredygtige sko?

At shoppe bæredygtige sko er ikke kun forbundet med at finde sko af genbrugsmaterialer. Bæredygtighed i forhold til sko handler i lige så høj grad om at tage et generelt hensyn til vores planet, når man kigger på hele produktionen. Det kunne eksempelvis dække områder som etiske arbejdsforhold, miljøpåvirkning, dyrevelfærd eller lignende.

Billi Bi er i dag blevet et af de stærkeste brands i den danske og skandinaviske skomodeindustri. Det skyldes blandt andet erfaring med fremstillingen af sko af højeste kvalitet, som lever op til en række af forskellige bæredygtighedskriterier.

Billi Bi sætter stor fokus på bæredygtighed ved blandt andet at være medlem af Leather Working Group, der er en non-profit organisation, der er ansvarlig for verdens førende miljøcertificering for læderfremstillingsindustrien. På den måde kan du være sikker på, at alle regler om social ansvarlighed og mindre kemi er overholdt.

Når du shopper bæredygtige sko, kan du virkelig sætte et klimavenligt aftryk på din hverdag. Selvom det er bæredygtigt, behøver det dog langtfra at være kedeligt, og du kan ofte finde et stort og bredt udvalg af sko med fokus på bæredygtighed. Bæredygtig mode er stadig lidt et nichemarked, men der er ingen tvivl om, at det er den helt rigtige vej at gå.

Gør noget godt for dig og miljøet – forkæl dig selv med et par bæredygtige sko

Alle mennesker har brug for sko, så derfor kan du lige så godt vælge nogle, der er bæredygtige. Miljøvenlighed bør være en basisting i enhver grøn garderobe, da det i virkeligheden er god stil i flere henseender.

4 nemme råd til at shoppe bæredygtige sko

Gode råd er dyre, siger man. Men sådan er det altså ikke, når det gælder gode råd til at få en mere miljøvenlig skosamling. Faktisk behøver det slet ikke at være så besværligt at vælge de grønne løsninger, når der skal findes nyt fodtøj til skohylden. Her får du fire gode råd til shopping med fokus på bæredygtighed.

1. Køb kun sko, som du skal bruge.
Det er altid fristende at shoppe nye, smukke sko. Ikke desto mindre kan det være en ret god beslutning at undgå impulskøb, hvis du gerne vil passe på miljøet. Hvis du ender med at købe for mange sko, som du alligevel ikke får brugt, er de i virkeligheden heller ikke købet værd.

2. Vælg fodtøj fremstillet af gode materialer.
Valget af materiale kan have stor betydning for, hvor bæredygtige dine sko egentlig er. Hold derfor altid øje med, om der er anvendt bæredygtige materialer i produktionen af dine sko, hvor du vil shoppe miljøvenligt.

3. Lad sko passe til dig her og nu.
Vær altid realistisk omkring dit køb af sko. Hvis du eksempelvis aldrig har gået i høje hæle, er der ikke ret stor sandsynlighed for, at du eksempelvis vil have glæde af et par helt slanke hæle, der er mange centimeter høje.

Hvis du tænker om et par sko, at ”de skal nok bare lige gås til”, så får du dem formentlig ikke brugt. Vælg derfor altid sko, som passer til dine ønsker nu og her. Så er der større chance for, at du har sko, som du vil elske at gå i igen og igen.

4. Sælg dine brugte sko videre
Smid aldrig dine brugte sko ud. I hvert fald bør du altid tjekke, om nogen andre kunne have glæde af dem, hvis de ikke er alt for slidte. Hvis du har et par sko i god stand, som du ikke rigtig bruger, kan du sagtens sælge dem videre.

Alternativt kan du altid aflevere dine brugte sko i en vintage- eller genbrugsbutik, som glædeligt vil modtage dine sko. Det er godt både for miljøet – men også dit forbrug.

Shop bæredygtige sko hos Billi Bi

Hos Billi Bi kan du altid shoppe fodtøj, der er fremstillet med fokus på en bæredygtig tankegang. Vidste du eksempelvis, at Billi Bi kun benytter poser fremstillet i CO2-neutralt og genanvendeligt materiale? I’m green-poserne er produceret ved hjælp af ethanol fra sukkerrør, der er et naturligt materiale. Derudover er alle skoæsker fremstillet af genanvendeligt FSC-materiale.

Uanset om du leder efter et par eksklusive støvler, sneakers, sandaler, espadrillos eller noget helt femte, så kan du finde det hele i det store udvalg af kvalitetssko. Hvis du vil have et indblik i, hvilke modeller der er mest aktuelle netop nu, kan du med fordel tage et kig på de mange spændende nyheder. Her finder du nogle af de største trends inden for sko, så du kan være rigtig godt gående til både hverdag og fest.

Tag et kig på det kvalitetsbevidste udvalg – og shop bæredygtige sko med ekstra god samvittighed!